Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måltidens dag firades på Furugården

/
  • Ella Bladh, längst till vänster, Karin Björk och Ann-Marie Hedqvist brukar äta tillsammans. Det gjorde de även den här dagen, när borden var extra festligt dukade.
  • Anna Bergman, 95 år, till vänster, har nyligen flyttat in på Furugården. Här åt hon festlunch tillsammans med Göta Karlsson, från Röda korset.

Borden var vackert dukade med färgglada höstlöv, rönnbär, servetter i höstfärger och levande ljus. Personalen från avdelningarna serverade vid borden.

Annons

Så såg det ut vid lunchen på servicehuset Furugården i Los när de firade Måltidens dag på torsdagen. Lunchen var inte någon vanlig vardagslunch, utan en trerätterslunch.

Förrätten bestod av höstgul fisksoppa, huvudrätten senapstoppad kycklingfilé med krämig palsternacksgratäng och potatis. Till efterrätt serverades portionsäppelkaka med kanelgrädde och kaffe.

Alla äldreboenden i kommunen fick samma festliga lunch levererad från Centralköket.

Tidigare har kommunen uppmärksammat Måltidens dag ute på skolorna. Det här var första gången som dagen högtidlighölls även inom omsorgen.

Maten var densamma på alla äldreboenden, i övrigt kunde boendena göra det lite extra festligt om de ville, som de hade gjort i Los.

Aktivitetsgruppen bland personalen stod för dukningen och bordsserveringen.

Mer läsning

Annons