Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxmiddag som projektarbete

/
  • Emma Lindberg och Henrik Estander står som värdar för en tre rätters middag på Alla hjärtans dag.

Rödbetsgravad lax, marinerad fläskfilé med smaksatt potatiskaka och smörslungade rotsaker och tre sorters choklad, det blir Henrik Estanders och Emma Lindbergs projektarbete när de bjuder på middag.

Annons

Henrik och Emma går tredje året på hotell- och restaurangprogrammet. Projektarbeten har de gjort för under gymnasieåren, men den här gången får de stå på helt egna ben. Handledaren kommer att stå i bakgrunden och notera allt de gör under förberedelserna inför middagen och bedöma resultatet.

Vilken dag som skulle väljas för middagen stöttes och blöttes.

– Vi var först inne på att kanske göra en påskmiddag, men då kolliderade det med våra praktikperioder. så nu blir det Alla hjärtans dag (14 februari) i stället, säger Henrik.

Men praktiken kommer ändå att genomsyra menyn. Båda har valt rätter som de lärt sig uppskatta på tidigare platser, för Henriks del på Riche i Stockholm, för Emma på Södra berget i Sundsvall, där hon också arbetar på helger.

Det gick åt en hel del tankearbete innan menyn var klar. Men nu är det lugnt – åtminstone fram till februari.

– Det kommer att bli spännande och nervöst när den dagen närmar sig, säger Emma.

Mer läsning

Annons