Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat projekt på Backsippan

/

Annons

Ljusdal

Under de senaste tre åren har personalen på äldreboendet Backsippan i Ljusdal arbetat med att utveckla en ny arbetsmetod för att eliminera antalet fallskador hos de boende. Projektet har varit lyckat och Backsippans enhetschef Lea Lindkvist är nöjd med resultatet.

Fallskadeprojektet på Backsippan finansieras genom stimulansbidrag från Socialstyrelsen. De investeringar som gjorts har skapat en säkrare boende- och arbetsmiljö på Backsippan. Projektets huvuduppgift har hela tiden varit att koncentrera sig på den specifika individens behov och utifrån detta skapa en säkerhet i dennes boendemiljö. Exempel på åtgärder som eliminerar fallskador i boendemiljön är att se över möbleringen, ta bort lösa sladdar och mattor, se till att gånghjälpmedel är hela och rätt inställda, att den boende har skor som sitter rätt på foten och inte är hala.

- Syftet med vårt projekt har varit att skapa en arbetsmetod som lätt kan genomföras av personalen och som så småningom också kan appliceras på andra enheter inom äldreomsorgen, säger Lea Lindkvist.

Mer läsning

Annons