Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet efter stormen

/

Örjan och Inga-Lill Jonsson i Risarven var strömlösa i fyra och ett halvt dygn efter stormen. För Inga-Lill var det en utmaning. Hon behöver nämligen vård dygnet runt.

Annons

Omsorgen av Inga-Lill Jonsson i Risarven som är sjuk i MS har gått bra efter omständigheterna under veckans strömlöshet. Hon är rullstolsbunden och beroende av de liftar som kan hjälpa henne i vardagen.

Om inte de fungerar så innebär det stora hinder, men som tur var så är de också batteridrivna och Örjan Jonsson laddade upp liftarna med ett elverk när strömmen gick natten mot annandagen.

– Visst var det mysigt med tända ljus, men när det dröjer så här länge innan strömmen kommer tillbaka så blir det mest omständigt, säger Inga-Lill Jonsson.

Lotta Bergström är personlig assistent hos Inga-Lill Jonsson. Hon tycker att det har fungerat bra de har dagarna ändå. Det hygieniska har varit mest problematiskt i och med att de inte har haft tillgång till rinnande vatten.

– Ett annat problem har varit sängen som behöver höjas och sänkas. Det har inte fungerat nu. Vid vändningarna så har det varit komplicerat, säger Lotta Bergström.

Sent på torsdagseftermiddagen kom strömmen äntligen tillbaka till Risarven och makarna mottog den med glädje.

– Då sa vi halleluja och tittade upp och hoppades att det skulle hålla sig. För nu har vi det bra utan stormen. Vi redde ut den, säger Örjan Jonsson förnöjt.

Mer läsning

Annons