Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Losveckan tidigareläggs

/
  • Delar av bygderådets styrelse, som deltog vid söndagens stormöte i Los, längst fram ordförande Jenny Breslin och där bakom i tur och ordning Inga-Lill Halvarsson, Anna Hedlund, Sandra Ek, Sigrid Geijtenbeek, Lennart Canskog och Ivan Breslin.

Losveckan kommer att tidigareläggas med start redan den 9 juli och med hembygdsfesten på Gammeltomten som avslutande final. Den nyheten serverades när bygderådet i Los på söndagen hälls stormöte.

Annons

Stormötet hade sammankallats för att diskutera och förbereda nästa års Losvecka. Men det var inte särskilt många deltagare och framförallt inte de representanter för övriga föreningar i byn som har egna evenemang under den årliga Losveckan som kom till mötet.

Att Losveckan startar redan den 9 juli och med hembygdsfesten på Gammeltomten som avslutande final är en återgång till den ordning som gällde innan Losveckan skapades. Årets Losbo, som numera utses, ska offentliggöras och celebreras under med publika former än vad som hittills varit fallet.

Information lämnades om det pågående projektet med en bybastu vid Kvarnsjön. Förberedelser är gjorda för att ideella krafter så småningom ska kunna sätta igång med snickeriarbeten. Det gamla, inte särkilt ombonade omklädningsrummet, ska förvandlas till en mer trivsam anläggning med vedeldad bastu, tillgänglig för alla bastuintresserade i byn.

Mer läsning

Annons