Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Losborna lämnade 50 ton grovsopor

/

Omkring 50 ton grovsopor i form av bland annat el- och teknikskrot, metallskrot, färgrester, kasserade vitvaror och bilbatterier gjorde sig Losborna och invånarna på Finnmarken av med under den gångna helgen.

Annons

Den kommunala renhållningen har under försommaren genomfört kampanjer, där invånarna i Los, Finnmarken och Ramsjö fått tillfället att göra sig av med grovsopor.

Att kampanjen var efterlängtad märktes tydlig i Los den gångna helgen. Köerna var tidvis långa till de containrar som placerats ut vid affären i Los. Personalen från renhållningen fanns på plats och såg till att soporna hamnade i rätt container.

Ortsbefolkningen lättade sina förråd med omkring 50 ton eller 315 kubikmeter grovsopor. Renhållningens bilar fick köra i skytteltrafik mellan Los och Ljusdal under helgen. Totalt blev det nio fullastade flak som fylldes i Los och tömdes vid återvinningsstationen i Åkerslund.

Totalt lämnades omkring 50 ton grovsopor, däribland ett ton bilbatterier, fyra ton färgrester och 15 ton metallskrot, under de två dagar kampanjen pågick i Los.

Mer läsning

Annons