Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Los hembygdsförening på fötter igen

/
  • Interimsstyrelsen som fått Los hembygdsförening på fötter igen är (från vänster): Jan-Åke Karlsson, Olav Nordström, Jenny Breslin, sammankallande, Ivan Breslin, Inger Granqvist och Arne Persson, kassör.

Oförsäkrad hembygdsgård, skulder på 80 000, indraget kommunalt bidrag och undermålig ekonomisk redovisning. Det var en rejäl skugga som hängde över Los hembygdsförening för ett och ett halvt år sedan.

Men på tisdagskvällen redovisades slutligen åren 2006–2008 och ansvarsfrihet för förra styrelsen beviljades.

Annons

– Det tjänar ingenting till att rota mer i det som varit. Vi hade ett lugnt möte i går och godkände i enighet hela den förklaring vi fått från förra styrelsen om vad som gick snett, säger Inger Isaksson Granqvist, en av ledamöterna i den interimistiska styrelse som skött ruljansen under det år som gått.

Det var vid förra årsskiftet som det stod klart att hembygdsföreningen höll på att gå under. Och i och med det kraftsamlade man i Los. En interimsstyrelse, med Jenny Breslin som sammankallande, tillsattes och fick som första uppdrag att få igång verksamheten för att på så sätt dra in medel för att lösa skulder. En ekonomisk konsult, Eva Persson, anlitades för att försöka upprätta bokföring för de oredovisade åren 2006–2008.

Resultatet av det, och av mycket ideellt arbete under året, har nu lett fram till att föreningen är skuldfri och att verksamheten är i full gång.

Nu blickar föreningen framåt. Den interimsstyrelse som under 2009 vänt trenden och fått föreningen på fötter jobbar en vecka till fram till det årsmöte som ska hållas för 2009. Till det mötet utlovas också en riktigt glad nyhet:

– Men jag kan inte skvallra om det redan, säger Inger Isaksson Granqvist.

Mer läsning

Annons