Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loosbagarn får nya ägare

Looslimpan kommer att överleva. Det står nu klart att företagarna Olle Olmårs och Jan-Eirik Johansen ska bygga upp verksamheten efter Loosbagarns konkurs.

Annons

I början av december försattes AB Loosbagarn i konkurs. Men nu ser bageriverksamheten ut att få nytt liv. Olle Olmårs, fastighetsägare och järnhandlare i Ljusdal, tar över bageriet i form av ett delat ägarskap tillsammans med företagaren och coachen Jan-Eirik Johansen, Delsbo.

- Själv är man ju uppväxt på Looslimpan, så det känns viktigt att bevara, säger Olle Olmårs.

De båda företagarna har bildat ett nytt bolag, Loosbagarn AB, och köpt fastighet och inventarier från den gamla verksamheten. Just nu pågår renovering och städning av lokalerna för att kunna återuppta produktionen.

Under den tid som konkursförvaltaren skött bolaget har tre anställda arbetat på bageriet.

- I framtiden kan det finnas möjlighet till allt mellan två till sju anställda, men idag är det två till tre som behövs. Vi vill ju ha bagarna kvar och ska försöka behålla befintlig personal så gott det går, säger Olle Olmårs.

Loosbagarn grundades redan år 1914 av Ludvig Johansson. För Jan-Eirik Johansen är de mångåriga traditionerna viktiga att föra vidare.

- Jag har sällan gjort saker som känner så stor glädje inför som det här. Jag förstår mer och mer vilket värde det här har för bygden. Det är mer än ett bageri, det ger en känsla av stolthet att skapa något gott med mångåriga anor. Det handlar mycket om att skapa framtidstro, säger han.

Läs mer i fredagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons