Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalproducerad mat i fokus

/
  • En utställning med lokalproducerad mat fanns att besöka under dagen. Cissi Ramsby, som jobbar för Hälsinglands kök, pratar med Lillemor Karlsson som hade med mat från Nordfår slakteri.
  • Anna-Maja Roos, Anita Hörnstein och Magnus Holmberg har arrangerat dagen. Lotta Persson och Anne Eriksson var två nöjda deltagare.
  • Lunchen som serverades var allt lokalproducerat förutom laxen.

I dag arrangerades för första gången Mattinget i Hälsingland. Det vänder sig i första hand till livsmedelsproducenter och syftet är att lyfta fram den lokalproducerade maten.

Annons

I dag träffades ett 90-tal lokalproducenter på Mattinget för att utbyta erfarenheter och skapa kontakter. Deltagarna fick möjlighet att gå på föreläsning av journalisten och författaren Mats-Eric Nilsson som pratade om bland annat begreppen äkta och hemlagad mat.

Deltagarna blev erbjuden att gå på olika så kallade workshops med olika teman. Även diplom delades ut under dagen där årets nykomling, årets restauratör (krögare) och årets matproducent blir utsedda.

– Det är viktigt att producenterna blir uppmärksammade. Tanken med Mattinget är att lokalproducenterna ska utbyta erfarenheter, smaka på lokalproducerade produkter, skapa nätverk och lära sig från seminarierna, säger Anna-Maja Roos, affärsutvecklare, som hjälpt till och arrangerat dagen.

Mattinget kommer att arrangeras varje år i Gävle/Dala-regionen och är en del av projektet Matresursen. Projektet startades i april 2008 och pågår fram till mars 2011.

Mer läsning

Annons