Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala MP inte fast i block

/
  • Miljö och ekologi tar fortfarande stor plats i Miljöpartiets agerande även lokalt. Men äggproduktionen på den egna gården i Kilbo, Färila, har upphört även om det finns en höna kvar, säger Karin Jansson.

Som partistyrelseledamot för Miljöpartiet är partiets listetta i Ljusdal, Karin Jansson, kommunens enda rikspolitiker utanför riksdagen.

Precis som maken och politiske vapendragaren László Gönczi är hon inte rädd för att ha avvikande åsikter.

Bland annat gör Karin Jansson tummen ned för Östernäsprojekten.

Annons

– När det gäller både handel och hallbygge på Östernäs är vi i Miljöpartiet inte lika tilltalade som de flesta övriga partier. Vi är rädda för att kommunen ska låsa fast sig i något som kan visa sig bli väldigt dyrt och när det gäller handeln ta bort kraft från det som redan finns, säger Karin Jansson.

När tidningen träffar Karin Jansson har hon nyligen varit på partistyrelsemöte. Hon har Miljöpartiets skolfrågor på sin lott, något som kan passa henne som ledamot i barn- och utbildningsnämnden i Ljusdals kommun.

– Vi i Miljöpartiet har värnat antalet vuxna i skolan och varit drivande när det gäller att behålla skolan i Hybo och dagis i Rolfhamre. Däremot är vi ledsna över att vi inte fick gehör för att behålla kommunens elevombud, säger Karin Jansson när vi för den gångna mandatperioden på tal.

Karin Jansson ser solidaritetstanken som den viktigaste för Miljöpartiet att driva i alla sammanhang. Och då kommer vi också in på miljön där MP-toppen från Färila anser att det fortfarande finns mycket att göra på alla plan. Även lokalt i Ljusdal.

– Här har vi i Miljöpartiet varit aktiva i kommunen på flera områden. Vi anser att det i Ljusdals kommun har saknas ett tydligt ansvar för miljöarbetet.

I Ljusdal är Miljöpartiet inte fast i ett rödgrönt block som i rikspolitiken.

– Nej, det känns bra. Det idealiska är en politik med ett kommunfullmäktige som lyssnar och där det går att ge och ta kritik på ett naturligt sätt, säger Karin Jansson.

Mer läsning

Annons