Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Locals Day underhöll i regnet

/
  • På logen vi Hembygdsgården i Ljusdal bjöd under lördagen Ljusdals folkdanslag på gratislektioner i folkdans.
  • Evelina Envall som driver Bommars gård i Letsbo är nöjd med dagen. Hon fick bland annat chans att visa upp gårdens smyckeskollektion.
  • På golfbanan i Ljusdal var det tomt. Ingen var sugen på att lära sig spela golf i regnet.
  • Dagspasset fick ris och ros. En fin värdehandling sa vissa medan andra tyckte att kortet var onödigt.

Under lördagen arrangerades den första upplagan av Locals Day i Ljusdals omnejd. Regn från sju till fyra höll dock många inne från utomhusaktiviteterna, något som gagnade företagen som höll till inomhus.

Annons

Att bli ambassadör av sin egen ort, det är till stor del vad Locals Day handlar om. En dag då invånarna får tillfälle att ta del av ortens många aktivitetstillfällen. På det sättet ska invånarna på lång sikt kunna locka fler turister, och ge dem tips efter vägen.

Evelina Envall driver Hälsingegården Bommars. Gården ligger knappt två mil norr om Ljusdal, något som kan innebära att kommunens invånare upplever att det är lite för långt borta för att besöka.

– Därför är det bra med dagar som den här, då jag får chansen att visa upp gården för invånarna som ofta blir hemmablinda. Det är viktigt att tursista hemma, säger Evelina Envall.

Även Ljusdals folkdanslag kunde under lördagen stå med erbjudanden. Gratis lektioner för den danssugne hölls på logen vid Hembygdsgården i Ljusdal. Till en början såg det ut som att vädret hade sagt sitt och att de eventuella besökarna hade stannat inne. Men när Hembygdsgårdens matgäster letade sig över till logen

Även om skyfallet under lördagen inte föll alla smaken så menar Hans Robertsson som driver klädbutiken Mister i Ljusdal att regnet är till hans fördel.

– När det regnar vill ju folk ändå vara inomhus och handla, förklarar Hans Robertsson, och tillägger att han definitivt ökat sin försäljning tack vare Locals Day.

I centrumhuset fanns också Anna-Karin Persson, 27, från Järvsö. Hon upplever att dagen kunde ha marknadsförts lite bättre.

– För den som inte läser tidningen kan det vara svårt att få nys om dagen, så var fallet för mig. Jag tycker att konceptet är bra, men kanske lite rörigt. Jag undrar varför jag ska behöva hämta ut ett speciellt kort för att tillträde till alla erbjudanden, säger Anna-Karin Persson, men understryker att hon är medveten om att det bara är första året dagen arrangeras och att hon absolut tror på idén som enligt henne är till gagn för alla i kommunen, både invånare och företagare.

Mer läsning

Annons