Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalskock är Årets framtidslöfte

En Ljusdalsbördig kock prisades under Restauranggalan 2011 till Årets framtidslöfte.

Annons

– Det känns mest jäkligt roligt, det är en väldig bekräftelse, säger Filip Fastén dagen efter galan och prisceremonin.

Restauranggalan är restaurangbranschens motsvarighet till Grammisgalan. Kockar, servitörer och krögare lämnar galan med epitet som Årets innovatör eller Årets smaksättare. Sveriges marjournalister samlas också för att kora deras gunstling.

Prisceremonin hölls på Grand Hôtel i Stockholm och besökarna serverades en trerättersmiddag tillagad av Svenska kocklandslaget som skämde bort galagästerna med bland annat pumpasoppa och tre sorters fläsk med äppelsky.

– Och ja, maten var god.

Förutom äran vann Filip ett resestipendium om 5 000 kronor. I dagsläget är planerna lösa men en resa till Spanien ligger nära till hands.

– Jag tycker om matkulturen i Spanien, inte bara rätterna utan den roll middagstillredning spelar i familjen.

* Vad betyder priset du fått i restaurangbranschen?

– För mig personligen är det främst äran, men visst är det så att det kan leda till fler jobb, galan jämförs som sagt med Grammisgalan.

Filip fick pris för att vara ett framtidslöfte, det viktiga är nu att instifta löftet.

– Det gäller att fortsätta utvecklas, det är därför jag vill prova flera typer av matlagning också.

Mer läsning

Annons