Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalshem ska lösa bostadsbristen – 55 miljoner investeras

/
  • Richard Brännström, vd för Ljusdalshem, berättar att det är högt tryck på bland annat trygghetsboendet i Ljusdal.
  • Trygghetsboendet i Ljusdal får sällskap av ännu ett på Gärdeåsvägen 14.

Ljusdalshem går i byggtankar och snart har kommunen totalt tre trygghetsboenden. Ett nytt hyreshus på Mollinsgatan ligger i startgroparna för byggnation och bostadsbolagets personal flyttas till nya lokaler. En total investering på 55 miljoner kronor.

Annons

Efterfrågan av trygghetsboenden i kommunen har varit stor, liksom hyresrätter i kommunen. Richard Brännström, vd för Ljusdalshem, berättar att det just nu finns tio lediga hyreslägenheter i Ljusdal, och de håller just nu på att renoveras. Resterande bostäder är uthyrda. Lägenheterna i det befintliga trygghetsboendet på Gärdeåsen hyrdes ut i rask takt – tre månader tog det innan alla lägenheter blev upptagna.

– Vi tittar hela tiden på investeringar och letar mark för att bygga nytt, säger Richard Brännström, vd för Ljusdalshem.

Läs även: Ljusdalshem fixar fyra byggen på fem år

Trycket på trygghetsboenden ska därför lättas med att utöka det befintliga boendet på Gärdeåsen med ytterligare två. De 44 lägenheterna i Koppargården blir trygghetsboende, och ett nytt boende planeras på Gärdeåsen.

– Det blir en totalrenovering av Gärdeåsvägen 14. Det blir hissar, köken ska bytas ut, fönstren ska bytas och lägenheterna ska tillgänglighetsanpassas. Det är dags att renovera där och nu gör vi det, säger vd:n.

En investering som kommer att kosta cirka 25 miljoner kronor.

– Vi kommer att få 66 lägenheter totalt som fungerar som trygghetsboende, 27 av dem är nya lägenheter på Gärdeåsvägen, säger Richard Brännström.

– Pengarna kommer från vinstmedel och så lånar vi upp 20 miljoner av de 55 miljoner kronorna.

Läs också: Ljusdalshem gör stor vint

Efter semestern sätts spaden i jorden på Mollinsgatan i Ljusdal. Ett nytt hyreshus med 23 lägenheter och hiss ska stå klart i maj 2017 för en kostnad av 24 miljoner kronor. Resterande av de 55 miljoner kronorna går till att rusta lokalerna på Hogdinsgatan bakom polishuset där Ljusdalshems personal ska få nya lokaler.

– Vi flyttar all personal till ett och samma ställe. Elbolaget kommer att ta över våra lokaler som vi har nu, säger Richard Brännström.

Mer läsning

Annons