Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalsbo misstänkt för försök till grov misshandel

(UPPDATERAD 15.45) En 20-årig Ljusdalsbo greps misstänkt för mordförsök efter att ha försökt köra på en ordningsvakt utanför en restaurang i Bollnäs natten mot lördag. Han frisläpptes på lördagen efter polisförhör. Misstanken hade då ändrats till försök till grov misshandel.

Annons

Mannen, som är hemmahörande i Ljusdal, var efter vansinneskörningen i Bollnäs misstänkt för försök till mord och även drograttfylleri där alkohol också ingick.

Enlig vittnen har mannen stått stilla med bilen, "varvat" motorn och gjort så kallad "burn out" med bilen. Han har sedan fått igång bilen, som är en sportbilsmodell, sladdat in i en husvägg och en trottoarkant och därefter kört rakt emot en av ordningsvakterna. Sedan sladdade bilen in i en uteserveringsdel av restaurangen. Ett par anställda på restaurangen, som var på väg hem, var även de nära att träffas av bilen.

Ordningsvakter kunde gripa mannen samt larma räddningstjänsten. Det kom två brandbilar, en ambulans och en polispatrull till Järnvägsgatan.
- Alla var rädda. Jag kan inte sluta tänka på hur många som skulle kunna ha dödats om det var folk på uteserveringen, säger Ergün Sahindal, ägare till restaurang Akropolis.

Den ordningsvakt som höll på att bli påkörd chockades men ådrog sig inga fysiska skador. 20-åringen kunde gripas av andra ordningsvakter.

Eftersom det var kort efter stängningsdags så befann sig ett flertal personer utanför lokalen, men ingen skadades fysiskt.

20-åringen var kraftigt alkoholpåverkad och troligen även påverkad av andra droger. Han fördes med ambulans till Bollnäs sjukhus där han fick stanna kvar för observation. Mannen bevakades av polis på sjukhuset, och fördes på lördagsförmiddagen till Söderhamn för förhör.

Han frigavs efter förhöret på beslut av jouråklagaren. Misstankarna mot mannen hade då ändrats från mordförsök till försök till grov misshandel.

 

Mer läsning

Annons