Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals skola ska bli bäst i landet

En del kanske höjer på ögonbrynen, någon olyckskorp kraxar säkert glatt.
För nu har politiker och chefer med ansvar för utbildning tänkt göra skolorna i Ljusdals kommun till de bästa i landet.

Annons

– Ska man bli bra är väl detta en rimlig målsättning. Vad är det annars som gäller? Näst bäst? undrar Anita Rohde, chef för studie- och yrkesvägledarna.

Som utgångspunkt för att starta arbetet med att skapa Sveriges bästa skola har kommunens skolansvariga en rapport från Sveriges Kommuner och Landsting som heter Framgångsrika skolkommuner.

– Ta exempel som framhålls där, från till exempel Haninge och Pajala, så ser vi att det går att nå resultat utan att ha de största resurserna. Det går inte att hela tiden vänta på de pengar som kanske aldrig kommer, anser kommunens utbildningschef Stefan Meuller.

Såväl chefer som politiker såg att Ljusdals skolväsende har två faktorer som är bra att bygga vidare på när man ska bli bäst, nämligen förmågan till tidig upptäckt när det gäller elever med svårigheter och att kunna utvärdera.

– Sedan handlar det om att sätta in resurserna där de behövs. Vi ska inte ha en situation där det är kö in till elevhälsan, säger Malin Ängerå (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mer läsning

Annons