Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals restaurangelever bäst i länet

/
  • Jessie Flodins tapas får juryns gillande. Det är Svenska kockars förening Gävleborg Dalarna som arrangerar tävlingen.
  • Tävlingsledare för Juniormedaljen Stefan
  • Guld i grenen dessert för Olivia Forsberg, årskurs 1. Hallonmousse i flarn på browniesbotten med halloncollie
  • Henrik Estander, årskurs 2, tävlade och vann grenen servering. Den bestod av ett teoriprov samt uppdukning till okänd meny inklusive dryckrekommendation.
  • Adisak YimYam, årskurs 1, var duktigast med kniven, han tävlade och vann i grenen knivteknik.

För andra året i rad tog Ljusdals restaurang- och livsmedelsprogram hem Juniormedaljen.

Annons

Eleverna vid Slottegymnasiets Restaurang- och livsmedelsprogram tog åter igen hem guldet i det länstäckande matmästerskapet Juniormedaljen. Det var fjärde året som Svenska Kockars Förening Gävleborg Dalarna arrangerade tävlingen, och andra året i rad som Ljusdal vann.

– Det här är ju fantastiskt och vi är så himla stolta. Våra elever var otroligt duktiga. Men så har också alla tränat mycket, alla var taggade och ville det här. Det betyder mycket att vi är Gävleborgs bästa restaurangskola, säger läraren Anna-Lena Söderberg som tillsammans med kollegan Peter Brolin arbetar vid restaurang- och livsmedelsprogrammet på Slottegymnasiet och är lagledare för tävlingen.

I år ägde tävlingen rum i Hudiksvall och tävlingsansvarig var Lennart Wilhelmsson.

– Det är nästan 30 elever från fem olika restaurangskolor i länet som deltar i år. De tävlar i tio olika grenar, allt från knivteknik och vegetariska rätter till att filea fisk och tillaga tapas.

Mer läsning

Annons