Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals församling samlar in till flyktingar

/
  • Bo Johansson och Randy Crosson håller i första insamlingskorgen till flyktingarna.

Många vill hjälpa de flyktingar som flyr från krig och fasor i Syrien. Nu startar även Ljusdal-Ramsjö församling en insamling.

Annons

– Vi gläds åt att svenska folkets hjärtan är så varma för flyktingarna. De blir illa mottagna i Grekland och måste ut på Medelhavet för att vara med om strapatser utan dess like, säger kyrkoherden Bo Johansson.

Häromdagen pratade han själv med en kvinna som tillbringade åtta dagar på Medelhavet innan hon lyckades ta sig till Sverige och Ljusdal.

– De reste från Syrien till Alexandria i Egypten och sedan över till Sicilien. Hon fick bara vatten hela resan.

Församlingspedagogen Randy Crosson håller i den praktiska delen av insamlingen och kommer att ställa ut bössor på flera ställen i köpingen, i kyrkan och på församlingsgården. Det kommer även att finnas möjlighet att sätta in pengar via Swish.

– Jag hoppas att folk kommer att använda möjligheten att bidra. Vi i Svenska kyrkan vill absolut hjälpa de här människorna som är strandsatta, säger Randy Crosson.

Pengarna kommer att gå till Svenska kyrkans internationella arbete för bland annat flyktingar som kommer till i Ungern, Grekland och Serbien. Där kan de exempelvis få tillfälligt skyddsboende, rent vatten, hygienartiklar, varma kläder samt psykosocialt stöd för bearbetning av hemska upplevelser.

Mer läsning

Annons