Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals Allehanda läggs ner

/

Fastigheten som Ljusdals Allehanda ligger i är såld måste Ingela Sigebrandt hitta en ny lokal för att kunna ha kvar verksamheten.

– Men det är svårt att hitta en lika bra lokal som den här, så som det ser ut nu kommer jag stänga efter december, säger hon.

Annons

Ljusdals Allehanda har funnits i åtta år och i dag kommer folk ända från Stockholm för att lämna in prylar och möbler.
– Min största ambition har varit att man kan låta någon annan få glädje av det man själv har tröttnat på. Man kastar fina saker eller så ligger det i nåt skrymsle där ingen ser de,
säger Ingela.


Telefonen ringer hela tiden, många vill lämna in möbler till försäljning. Samtidigt som Ingela pratar med en kund i telefonen så kommer en man in i butiken och vill lämna ett hörnskåp.
– Det har varit ett tryck hela tiden. En sådan här affär borde finnas överallt, säger Ingela.
I somras fördubblade verksamheten sin omsättning och många nyinflyttade från andra länder kommer till Ljusdals Allehanda när de ska ha möbler och husgeråd till sitt nya boende.
Sedan lokalen kom ut på annons har det varit flera spekulanter som kollat på lokalerna.
– Det känns konstigt och lite sorgligt. Jag har själv inte råd att köpa lokalen och det är en hel del som måste fixas till, bland annat taket, säger Ingela.


Men även det nya kassaregistret som enligt lag, införs vid årsskiftet har fått Ingela att fundera på att lägga ner verksamheten.
– Det är en investering på 15 000 kronor och det är en stor summa för mig, säger Ingela.
Ingela kommer att lägga företagandet i vila, hon säger att hon inte är redo att avveckla det helt.
– Jag kan ju hitta en perfekt lokal och då är det bara att starta upp igen.
Ingela tar nu bara emot möbler eftersom de är lättast att sälja. Innan den sista december måste alla som ha lämnat in saker hämta tillbaka de. Hon hoppas att kunna få något slags samarbete med kommunen.
– Ett drömscenario vore att kommunen vill vara en föregångare i detta sätt att jobba. Allt för många bra saker kastas och sopbergen bara ökar. Jag skulle gärna vara den som stod i fronten till ett samarbete med de, säger Ingela.

Mer läsning

Annons