Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalingar i gala för Haiti

/
  • Engmans kapell kommer att uppträda på en stödgala för Haiti som arrangeras på Gävle konserthus söndag den 31 januari.

Hallå där Linnea Ericsson utflyttad Ljusdalsbo och initiativtagare till en stödgala för Haiti som arrangeras på Gävle konserthus på söndag, där bland andra Ljusdalsartisterna Engmans kapell, Hellsingland Underground, Tommy Nilsson och Cissi Ramsby kommer att medverka.

Annons

Hur kommer det sig att du har tagit initiativ till den här stödgalan?

– Det var väl en känsla av att något måste vi göra. Och är man som jag inte läkare eller har några särskilda "skills" så får man ta till andra sätt. Och jag är bra på att tjata på folk och kräva gentjänster så det är vad jag gjort.

 

Du drar väl inte lasset helt själv?

– Nej, jag tog tidigt kontakt med Jocke Blomgren i Engmans kapell som varit väldigt hjälpsam. Det är vi tillsammans med min kollega Ulrika Beijer på Radio Gävleborg som är de som fixar.

 

När och var går arrangemanget av stapeln?

– Det första vi ville lösa var en plats att vara på så vi tog kontakt med Gävle konserthus och de hakade genast på. De har varit jätteschyssta. Det är de som står för arrangemanget och håller med tekniker bland annat.

 

Vilka artister kommer?

– Oj, det är så många så det är lätt att glömma någon. Det tillkommer hela tiden nya artister. Men man kan kolla på Gävle konserthus hemsida. Kul tycker jag är att det nyligen blev klart att Kikki Danielsson och Sulo premiärspelar sin nya singel på galan.

 

Hur har ni fått artister att ställa upp ideellt?

– Alla har varit jättepositiva och det är nästan ingen som tackat nej, om de inte redan varit bokade då. Jag tror att alla vill hjälpa till men inte riktigt vet hur. När vi kom med det här tror jag många kände att sjunga, det är ju något som de kan, och att det då blir ganska enkelt att hjälpa.

 

Vad kan publiken räkna med på söndag?

– Det blir en två timmar lång gala där musik blandas med uppläsningar av bland andra Anna Jörgensdotter.

 

Hur ska ni få in pengar? Något mer än biljettförsäljning?

– Vi kommer troligtvis ha några aktiviteter i pausen där vi kan få in pengar, men det är inte klart vad än. Förutom att vi säljer fika där behållningen går direkt till Rädda barnen.

 

Hur många biljetter finns det?

– Det finns plats för 800 personer. Jag vågar inte gissa hur många som kommer men hoppas så klart att det blir jättemycket folk.

 

Hur mycket pengar räknar ni med att få in?

– Jag vågar inte gissa. Men Ulrika Beijer har sagt att hon hoppas på 100 000 kronor. Men det är ju bara vad hon hoppas.

Mer läsning

Annons