Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal tog fin skalp mot Elitettanlaget Sundsvall

/

Ljusdals damer tog sin tredje raka seger under försäsongen när de slog tillbaka Sundsvalls DFF.
Nu väntar tufft motstånd nästa helg.
– Östersund kommer hit, och de storsatsar mot allsvenskan, säger LIF-tränaren Mikael Helmersson.

Annons

Efter att ha vunnit mot Iggesund i den första träningsmatchen med 5–0 och sedan städat av IFK Timrå med hela 12–0 väntade ett på förhand tufft test för Ljusdals damer i form av Elitettanlaget Sundsvalls DFF.

Men Ljusdal vann även den matchen, med 1–0.

– Ett imponerande resultat. Vi gör en stabil insats och återigen får vi se att vi ligger helt rätt och är på rätt väg, säger tränaren Mikael Helmersson.

Läs mer: Storseger och nolla för Ljusdal: "Vi är otroligt nöjda"

Ljusdalsmål kom från Mohedförvärvet Viktoria Forss i den första halvleken, och sedan kunde LIF bevaka sin ledning under resterande del av matchen.

– Vi har bra kontroll på hela matchen förutom en kvart i första halvlek. Vi spelar ett bra försvarsspel och är effektiva i omställningarna, säger Helmersson och fortsätter:

– Det är många bra besked i varje match. Det märks att vi ett steg längre fram än vad vi brukar vara vid den här tidpunkten tack vare hallen.

Nästa helg väntar på nytt ett Elitettanlag för Ljusdal i form av Östersund som har en uttalad storsatsning mot Damallsvenskan

– De har ju två Nigerianska VM-spelare, så det vore roligt om de vore med till helgen, men jag vet inte om de har kommit till Sverige än, säger Helmersson.

Mer läsning

Annons