Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal sämst i miljöranking

Ljusdal rasar i den ranking som tidningen Miljöaktuellt gör om kommunernas miljöarbete. Men miljöarbetet har inte blivit sämre, det är frågorna som är annorlunda ställda.

Annons

Ljusdal är på tionde och sista plats bland kommunerna i Gävleborg och på plats 246 bland landets 290 kommuner.

Så ser tidningen Miljöaktuellts ranking ut.

Men det är en ranking som inte speglar hela sanningen. I fjol låg Ljusdal på plats 87. Så mycket har inte hänt sedan dess.

– Enkäter i all ära, men dessa frågor säger väldigt lite om det miljöarbete som bedrivs i kommunen. Vi var med i den här undersökningen i fjol också. Då var det helt andra frågor och då vi fick vi en betydligt bättre placering, säger miljöchef Margareta Eiserman, som tar denna kommunranking med en stor nypa salt.

I fjolårets undersökning var Ljusdal bästa hälsingekommun och tvåa i länet efter Gävle. I årets undersökning är Ljusdal plötsligt sämsta hälsingekommun. Detta i en redovisning av miljöarbetet, som givetvis är av långsiktig natur och rimligen inte borde uppvisa så stora variationer för enstaka år.

– Vi ska bli Hälsinglands attraktivaste kommun men den här undersökningen säger ingenting om vi är bättre eller sämre än andra kommuner i vårt miljöarbete, säger Margareta Eiserman.

Mer läsning

Annons