Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal fick 15 nya pastabagare

/
  • Lönen för mödan var middag utomhus på den tillagade pastan, med Elisabettas tomatsås. Spänningen var stor innan första tuggan avsmakades. Kvällen var italienskt ljum.
  • Elisabetta di Strobel från Verona ledde kursen. Här kollar hon om den första omgången pasta är färdigkokt.
  • Så här ska ni göra, visar Elisabetta di Strobel, till vänster värdinnan Maria Bremefors och till höger Agneta Niklason.
  • Det gällde att ligga på med hela kroppstyngden när pastadegarna knådades.
  • Ett färdigknådat degknyte som ska kavlas ut till grön fettucino.
  • Kavla ut så stora
  • Man måste röra om i pastahögen ibland så att den inte klibbade ihop.
  • Här knådar Jonas Nyberg, i passande Capri-förkläde, Lisa Norgren, Anna Styf och Karin Styf sina degar.
  • Den ihopvikta degen skulle skäras i strimlor som sedan öppnades.
  • Jättegott, tyckte kursdeltagarna, här festar, från vänster, Inger Magnusson, Linda Fransson och Stina Johnson på pasta med tillbehör.

I Pomeranshuset hölls på torsdagseftermiddagen en kurs i pastabakning under ledning av Elisabetta di Strobel från Verona.

Annons

Femton elever, varav tre herrar, stod vid långbord och bakade tre sorters pasta i två timmar.

Kursen avslutades med att pastan avsmakades vid långbord utomhus i en värme som påminde om Italien.

– Jättegott, sas det vid borden om pastan och Elisabettas tomatsås, som hade stått på spisen och puttrat i en timme.

Elisabetta inledde kursen med en presentation av pastan, som är en mycket gammal maträtt. Det finns hundratals olika typer och former av pasta. Den här dagen skulle de göra tre sorter: fettucino, både vit och grön (med spenat i) och orreccbiette. De båda första gjorde de av vetemjöl med ägg i, den tredje av durumvete och vatten.

Det knådades och kavlades så häftigt vid borden att de började svänga som älvbron i Järvsö när där dansades hälsingehambo.

Pastabagarna fick under arbetet lyssna på napolitansk sång för stämningens skull.

När allt färdigt förvandlades bakborden till middagsbord utomhus och maten bars ut på ångande fat.

Allt såg väldigt trevligt och mycket italienskt ut.

Mer läsning

Annons