Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal får frivilligcentral

/
  • Bråda dagar väntas för frivilligcentralen, tror från vänster Kerstin Svender, Röda Korset, Helena Brink (C), Ljusdals kommun och projektledaren Roger Walter.

Som Röda Korsets väntjänst – fast inte bara för äldre.
Så kan Ljusdals kommuns nya frivilligcentral beskrivas.
Här ska den som behöver hjälp med till exempel gardinbyte eller snöskottning kunna möta personer som vill göra något för andra människor.

Annons

Roger Walter, Ljusdal, för många känd som bland annat journalist och Närljus-vd, är projektanställd på halvtid av kommunen under ett halvår för att starta verksamheten.

Roger Walter ser sig själv som något av spindeln i nätet där han sitter på Röda Korsets Mötesplatsen på Norra Järnvägsgatan.

– Det är egentligen inte märkvärdigare än att göra en spalt med vad folk vill ha hjälp med och en annan spalt med sådana som kan göra en insats, säger Roger Walter.

Roger Walter är i dagarna ute i kommunen och träffar invånarna för att de ska få information om den nya satsningen som Ljusdals kommun startat tillsammans med Röda Korset, Svenska Kyrkan och Civilförsvarsförbundet.

– Den 14 april ska vi bjuda in till ett möte där vi hoppas många föreningar och organisationer deltar för att sprida det här ytterligare, säger Roger Walter.

– Men man behöver inte vara med i något för att hjälpa eller få hjälp, tillägger Helena Brink (C), ordförande i omsorgsnämnden.

Det är omsorgsnämnden som står för kostnaderna för bland annat projektledarlön och hyra.

Mer läsning

Annons