Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal – ett föredöme

/
  • Mustafa Mostafa el Touil, ordförande i Vänskaps- och integrationsföreningen, är en av de Ljusdalingar som medverkar i konferensen. I våras fick han Ljusdals kommuns kulturstipendie för sina insatser.
  • Kenneth Forsell, flyktingsamordnare i Ljusdal.

Migrationsministern kommer. Ärkebiskopen kommer. Och så kommer Kenneth Forsell, Mostafa el Touil och Thein Tun Zaw från Ljusdal. Det handlar om en stor europeisk konferens i Sigtuna nästa vecka.

Annons

Ljusdal ligger i framkant när det gäller mottagande av kvotflyktingar. Det uppmärksammas nu av Migrationsverket som bett Ljusdal delta i en stor europeisk konferens i Sigtuna på ämnet.

– Det är en stor ära för oss att få vara med. Och ett kvitto på att det vi gör är bra, säger Kenneth Forsell, flyktingsamordnare i Ljusdal.

Konferensen ordnas av Churches´Comission for Migrants in Europe, CCME, i samarbete med Svenska kyrkan, Sveriges Kristna Råd och Sigtunastiftelsen. Över 200 personer från hela Europa som jobbar med flyktingfrågor väntas delta.

– Migrationsverket brukar ofta lyfta fram Ljusdal som ett exempel på där flyktingmottagandet fungerar bra. Vi får ofta samtal från andra kommuner som vill ha tips och råd när de ska börja ta emot flyktingar, säger Kenneth Forsell.

Mer läsning

Annons