Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljus och luft åt de äldre

/
  • Ingeborg Andersson, en av de boende på Backsippan i Ljusdal, invigde på torsdagen en trädgård för alla sinnen. Chefen för boendet, Lea Lindkvist, hoppas på både odling och njutning för de äldre.

– Nu kan de äldre få uppleva årstiderna igen!
I en trädgård för alla sinnen kan de boende på Backsippan i Ljusdal äntligen få känna ljuset och luften mot kinderna igen.
På torsdagen invigdes den med pompa och ståt.

Annons

– Ingeborg, vill du hjälpa mig? Enhetschefen Lea Lindkvist har invigningstalat om värdet av att de äldre får komma ut ur huset, de får träna balansen, de kanske kan slippa sömnmedel om de blir naturligt trötta av frisk luft och fysisk aktivitet... Fördelarna med en sinnesträdgård är många.

Men nu rullar en av de boende, Ingeborg Andersson, fram och klipper bandet. Och applåderna genljuder mellan husen på Gärdeåsen.

På plats i vimlet fanns också hela omsorgsnämnden, som gjort paus i sitt sammanträde för att kunna närvara. Med sig hade de både trädgårdstomte, vimpel till flaggstången och en vacker blomma att plantera.

– En trädgård borde vara allas rättighet, sa Helena Brink, C, nämndens ordförande när hon tog ordet, och lovade sedan att bidra med växter från sin egen.

– Och från omsorgsnämnden lovar vi att komma tillbaka till våren och rensa ogräs.

Mer läsning

Annons