Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livräddningsbåten på vift - ett ständigt problem

/
  • Robert Carlberg tycker att det är jättetråkigt att båten nyttjas på fel sätt när det klart och tydligt står när livräddningsbåten ska användas.

Livräddningsbåten på Norebadet i Ljusdal har blivit stulen, vandaliserad och använts som leksak. Ett återkommande problem på sommaren. Den nyinköpta båten fick inte ens stå på plats på badstranden i två dygn förrän den försvann.

Annons

– Det är inte okej, säger fritidsintendent Robert Carlberg.

Carlberg berättar att livräddningsbåten har en tendens att försvinna varje sommar, men den hoppar knappast ner från livbåtsställningen själv. Livräddningsbåten används av strandens besökare som leksak vilket resulterat i att båten förstörs. Förra veckan blev en ny båt inköpt, den hängdes upp på livbåtsställningen på tisdagen och redan på torsdagen var den borta. Dock bara för några dagar. På tisdagen, den här veckan, hittade man båten i Tallåsen, men vandaliserad.

– Jag tror inte att båten hoppat av ställningen och drivit bort från ställningen av sig själv.

På onsdagen fanns båten återigen på plats på Norebadet men med sprickor på undersidan. Carlberg påpekar vikten av att ha funktionsdugligt livräddningsmaterial på stranden. Det är inga leksaker, förklarar han.

Mer läsning

Annons