Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Bengtzing och andra kändisar indragna i Seko-affären: "Nyhet att jag ingår i den här härvan"

/
  • Flera kändisar används som affischnamn på trafiksäkerhetsföreningens Facebooksida.

Flera svenska kändisar utpekas som hedersmedlemmar i den förening som förfogar över de 14 miljoner som försvunnit från Seko-klubben Väg och Ban-Gävle Dala. En av dessa är Linda Bengtzing, som är förvånad över att höra sitt namn nämnas i det här sammanhanget.
– Det är en nyhet för mig att jag ingår i hela den här härvan.

Annons

Facebooksidan heter VBT Trafik ambassadörer för Sveriges vägarbetare - Vägens Riddare. Där finns bilder på bland andra Andreas Johnson, Jerry Williams, Joe Labero, Linda Bengtzing, Markoolio och Robert Wells. Enligt en faktaruta har de utsetts till trafikambassadörer och hedersmedlemmar i föreningen.

Se även:

Sällsynt intervju med Bosse Hedin om Seko-härvan: "Vi företräder inte Seko"

Polisanmäld förening i Seko-härvan fortfarande aktiv: "Vi har fått stugan klar i Malung"

Ansvarig för sidan är Väg & Ban Trafiksäkerhetsförening, den förening dit 14 miljoner kronor från Seko Väg och Ban Gävle-Dala har förts över. Det var nästan hela klubbkassan och är något som nu är föremål för en åklagarledd förundersökning.

Läs också: 14 miljoner av medlemmarnas pengar saknas i klubbkassan

Bosse Hedin står som kontaktperson för föreningen och finns med på många av bilderna tillsammans med trafikambassadörerna. Han berättar att ett av uppdragen handlar om att dela ut diplom till kändisar.

– De i sin tur pratar om trafiksäkerhet när de uppträder. Att alla ska köra försiktigt förbi ett vägarbete, till exempel. Det är sådant man bygger upp, samarbete med sådana som är mycket ute på vägarna och åker.

Vad tror du era kändisambassadörer tycker om de brottsanklagelser som finns mot föreningen?

– Det får vi väl se när det blir något av det, så får vi väl se vad diskussionen blir.

Det är ingen som har hört av sig?

– Nej.

Linda Bengtzing är förvånad över att hon utpekas som hedersmedlem och används som affischnamn i föreningen.

– Det är alltid tråkigt när de använder en som man inte riktigt har information om. För det här är lite som att skriva på att jag inte röker, men jag är inte ett affischnamn. Så det är tråkigt att de gör så, säger Linda Bengtzing.

Läs också: Åklagaren misstänker brott i Seko-härvan

Linda Bengtzing är en folkkär artist som bland annat är aktuell i årets Melodifestival, där hon till helgen ställer upp i deltävling fyra i Gävle. Nu är det den utmaningen hon vill fokusera på, och inte på Seko-härvan.

– Innan någon har fått en dom och man vet vem som gjorde vad, så vill man nog inte uttala sig i det. Det får någon som kan lagen ta tag i. Herregud, jag har en melodifestival att tänka på.

Linda Bengtzing har svårt att dra sig till minnes hur det kom sig att hon är inblandad i detta.

– Du, det var så många år sedan. Det var på något gig någonstans, som det bara dyker upp någon och "Jo, förresten..." Så det glömde jag i samma sekund, förutom att jag saktade ner.

En orsak till att hon minns just det där med att dra ner på hastigheten i bilen var att kampanjen "Var rädd om min pappa" pågick just då. När Linda Bengtzing tittar på Facebooksidan, där hon står mellan Markoolio och Andreas Johnson på omslagsbilden, så inser hon var bilden togs.

– Det var i Åre, tror jag. Det var mer än sju år sedan. Men man skriver inte på något sådant här för evigt, liksom. Så det här har inte jag tänkt på sedan dess, vem som sitter i föreningen där och så. Men man hoppas att det blir ordning på det där. Det är ju för en väldigt positiv sak, så det är ju tråkigt om det ska bli något tråkigt av det.

Mer läsning