Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs lever sin show

/
  • En afton med Lill-Babs glömmer man inte i första taget. Närmare 350 i publiken fyllde Träteatern i Järvsö på tisdagskvällen och fick allt från buskis till Lars Forssell med sig hem att grunna på. Med sig på scenen hade Barbro Svensson musikerna Benneth Fagerlund, Mats Englund och Christer Sjöström.

Discokulan snurrade i taket på Träteatern i Järvsö och skapade feststämning, affischerna med bilder på Lill-Babs genom karriären var upplysta, och applåderna började innan någon ens visat sig på scenen.

Annons

– Kom ska vi tycka om varandra... inledde hon så, och konstaterade att "jag vill inte byta mot allt guld på jord, för så lever man sin show".

Och lever sin show gör hon. Schlagerdängorna väcker publiken, roliga historier bjuder till skratt, lite buskis och så de vackra, tänkvärda budskapen i texterna som hon så varmt lyfter fram.

– Jag träffade en farbror som täljde hästar som var så fina. När jag frågade hur han gjorde sa han: "jag täljer bort det som int ä häst". Det ska vi göra med våra liv, vi ska tälja bort det som inte är liv!

Sa hon och konstaterade att:

– Om man som jag hållit på i över 50 år, vad gör man då? Då kör man. Annars dör man!

Och det gjorde hon. Redan i första akten hann hon med tolv av sina största hits i ett raskt medley, från Välkommen, gröna granna sköna sanna sommar, högljutt ackompanjerad av publiken, till Manolito och en liten flirt med en herre på första raden.

Inte glömmer publiken denna afton med Lill-Babs i första taget.

Mer läsning

Annons