Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart gör comeback vid orgeln efter tid av sjukdom "Jag har längtat så mycket"

/
  • Organisten Lennart Eng med familj bjuder in till en konsert där allmänheten uppmanas till att hitta ett lugn i den vardagliga stressen.

Lennart Eng insjuknade i cancer. I dag är han friskförklarad och nu bjuder han och hans barn till konsert i Ljusdals kyrka.
– Det här är en tacksamhetskonsert, säger han.

Annons

För två år sedan insjuknade Lennart Eng i cancer. Under hans sjukdomsperiod slutfördes det mångåriga orgelprojektet i Ljusdal, som han länge följt. På grund av sjudomen grusades hans möjligheter att få spela på orglarna . I dag är Lennart Eng friskförklarad från sin sjukdom och under lördagen bjuder han tillsammans med sin son Kristofer Eng-Radjabi och sin dotter Louise Eng-Martinez allmänheten på en konsert i Ljusdals kyrka.

– För mig är det roligt att få spela på de här orglarna. Jag har längtat så mycket efter det, säger Lennart Eng.

Läs också: Orglarna är nu invigda

"Det ringer till vila" är temat på konserten och tanken är att uppmana människor att hitta sitt lugn i helgen från den annars så stressiga vardagen som många lever i, förklarar Lennart Eng.

– När jag var liten och det blev lördag, och klockan slog arton, betydde det att det skulle vara lugnt och stilla. Så vill jag att fler ska känna, säger han.

Kristofer Eng Radjabi kommer att spela theremin, ett elektroniskt instrument som kan liknas vid att lyssna till ljudet spelat från en såg.

– Thermenin är ett ovanligt instrument som bland annat finns med som orginaltema i "Morden i Midsummer", säger Lennart Eng.

Läs även: Sång om bygdens människor: "Inget annat låter som den här mässan"

Om en vecka kommer Kristofer Eng Radjabi även att hålla Eldmässa i Jättendal. En mässa som kommer att handla om kyrkobranden i Jättendal och lördagens konsert i Ljusdal är bland annat en försmak till den. Hans dotter kommer att sjunga under konserten och repertoaren kommer för många att vara välkänd. Ett av styckena "Vilken vän vi har" kommer att spelas på Setterquistorgeln och tillägnas en speciell familjemedlem.

– Min mamma fyller 95 år och vi kommer att spela ett stycke tillägnat henne, säger Lennart Eng.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons