Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Willemark inviger Hovrastämman

/

Hovrastämman brukar locka namnkunniga inom folkmusiken. Årets upplaga är inget undantag. Bland annat invigs stämman av Lena Willemark.

Annons

Sångerskan och riksspelmannen Lena Willemark är ett av de stora affischnamnen inom folkmusikgenren och blev nyligen utsedd till årets traditionsbärare vid årets folk- och världsmusikgala på Nybrokajen (Rikskonserters huvudscen) i Stockholm.

Lena Willemark ska inviga lördagens stämma i Hovra. Sedan kommer kursdeltagarna, som då varit igång sedan torsdagen, upp på scenen. Det brukar bli effektfullt med uppemot 200 personer som visar upp sitt kunnande.

Därefter blir det ett scenprogram som passar både barn och vuxna. Det är Kjell-Erik Eriksson (från Hoven Droven och Triakel) och Olle af Klintberg (son till Clownen Manne) som gör ett program som de kallar Spelmannen och trollet Äling Bäling.

Ett ungt band som kallar sig Abra Makabra kör också ett scenprogram och sedan är det fritt fram för dansmusiken. Här kan nämnas Lillkråkans dansorkester, Järvsö spelmanslag och Bollnäsbygdens spelmanslag, då nyligen hemkommet från Shanghai där det har representerat Sverige på världsutställningen. Dessutom vann Bollnäslaget titeln Nordens bästa spelmanslag 2009.

Mer läsning

Annons