Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare bli av med avfall i Los och Ramsjö

Det är långt att frakta grovt avfall som metallskrot och byggrester från kommundelarna Los och Ramsjö. Därför åker kommunen till de nämnda orterna för att samla skräp i containrar.

Annons

Den 29 och 30 maj får Ramsjöborna möjlighet att kasta sitt grovavfall vid kommunförrådet och den 12 och 13 juni är det Losbornas tur vid Ica-Nickeln. Kommunen har förutom containrar personal på plats för rådgivning.

Enligt renhållningschefen Sven-Arne Persson fick kommunen beröm i en enkät om renhållningen. Men i Los- och Ramsjötrakten gavs viss kritik mot att det blir så lång frakt för sådant som renhållningen inte samlar in hos hushållen.

– Dessa enkätsvar plus det fullmäktige satt som mål för vår verksamhet ligger bakom satsningen under de här två helgerna, säger Sven-Arne Persson.

Normalt sett kan alla i kommunen som är kunder hos renhållningen begära hämtning av grovsopor en gång i månaden. Det kan röra sig om möbler och uttjänta vitvaror. Och denna hämtning kostar inget extra. Men allt avfall räknas inte som grovsopor. Byggrester och metallskrot är två exempel på sådant men som nu går att kasta i de uppställda containrarna.

Mer läsning

Annons