Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Slottegymnasiet hämtar motivation och inspiration på Noliamässan i Sundsvall

/

Tisdag 1 mars besökte Slottegymnasiets elever den årliga Noliamässan på Hotell Södra Berget i Sundsvall. Mässan har funnits i 22 år och är en mötesplats för rekrytering och karriär.

Annons

Eleverna fick chansen att lyssna till föreläsare, besöka miniseminarier samt mingla på mässområdet där bl.a. högskolor och studieförbund fanns representerade. Carina Söderlund från studieförbundet Bilda föreläste under temat ”Din tid är NU!” och agerar ”för-band” åt Mårten Nylén, enligt henne själv.

Söderlund undrar: ”Vad lägger DU tid, energi och fokus på?”. Ofta fokuserar man på yta, fasad och sociala medier, istället för att fokusera på att ta makten över sitt eget liv och tänka på sitt eget varumärke. Arbetsgivare googlar ofta ditt namn, samt använder sig av dina inlägg och bilder på sociala medier inför rekryteringar, så tänk på vad du lägger ut! Söderlund avslutar med uppmaningen att välja bort läktarplatsen och se till att saker händer!

Mässan kryddades med ett besök av inspiratören, tränaren och hälsoutvecklaren, Mårten Nylén. Hans föreläsning handlade om att hitta sin inre motivation i skola och arbete. Han framhöll vikten av att sätta upp tydliga mål för sig själv för att på så sätt kunna uppnå de resultat man strävar efter. Målgruppen är gymnasieelever som står inför sina karriärval.

Mårten Nylén är träningsprofilen som bl.a. har varit tränare i Tv-produktionen Biggest Loser Sverige och har hjälpt många att hitta glädjen i det man gör, i avsikt att hålla motivationen levande.

– Googla ordet ”rampfeber”, så hittar ni en bild på mig, säger Mårten om sin utvecklingskurva. Det som tidigare var omöjligt och jobbigt är nu idag vardagssysslor, så stanna inte kvar i din trygghetszon utan våga ta steget och lokalisera leenden hos människor och omge dig med positiva inställningar, menar Nylén. Varje morgon har vi en ny chans att starta ett nytt liv så skjut inte upp allt tills imorgon eller på måndag. Ingenting händer av sig själv, du måste själv ta ett aktivt steg.

Carina Wikström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons