Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: På lördag är det familjedag i Skålbo

/

På lördag, den 10 september, får bygdegården i Skålbo möjlighet att låna den ”rullande bygdegården”.

Annons

Det är en släpvagn med många olika saker som kan användas i barnaktiviteter. Vagnen har turnerat runt om i Sverige mellan olika bygdegårdar och i helgen är det dags för Skålbo.

Mycket engagemang har lagts ner i Bygdegården i Skålbo under sommaren. Det har anordnats aktiviteter såsom kvällsloppis, teaterkurs för barn, löparklubb runt Skålbosjön, balanskurs, fönsterrenoveringskurs och ett antal arbetsdagar där många personer har bidragit till att börja renovera bygdegården.

Som en avslutande aktivitet på sommaren kommer bygdegården ha öppet lördag den 10 september. Då det finns möjlighet att använda de olika sakerna som finns i den rullande bygdegårdens släpvagn. I den gamla skolsalen kan sakerna användas i aktiviteter såsom att pyssla, sticka, virka, spela sällskapsspel, spela wiispel, göra film, spela musik i tyst musikstudio och i teaterhörnan finns utklädningskläder och teatersmink. Ute på gårdsplanen kan man spela brännboll, fotboll, bordshockey och pingis.

Det ska vara en dag där föräldrar eller mor-och farföräldrar kan göra någonting tillsammans med barnen. Vi avslutar dagen med filmvisning av filmen ”Pingvinerna från Madagaskar”.

Karin Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons