Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Mycket sol men lite fisk för Ljusdals PRO

/

Måndagen den 29 februari visade termometern ca 15 minusgrader vid sjutiden på morgonen. Det rodnade redan på den molnfria himlen och frågan som de ansvariga inom Ljusdals PRO-förening ställde sig var säkert: Hur många vågar sig ut idag för att delta i vår pimpeltävling på Kyrksjöns is? Det skulle dock dröja ända till klockan slagit tio innan man fick svaret...

Annons

Men deras eventuella tvivel kom av sig rätt snart ty redan en halvtimme innan tävlingsstart började de första deltagarna samlas och snart var det fullt på den lilla parkeringsplatsen. Varefter tiden gick samlades fler och fler och när startsignalen ljöd skyndade ett 20-tal välklädda seniorer ut på isen för att ta sitt hål i besittning.

På stranden fortsatte intresserade att ansluta för att agera åskådare och kanske också för att ta del av den grillkorv och fika som föreningen bjöd på. Som vanligt var det Sigvard Kanon och Ewald Schröder som på ett förtjänstfullt sätt svarade för servicen vid grillen.

Efter någon timme kunde arrangörerna att ett drygt 30-tal personer hade tagit sig till Jonsparken för att bevittna eller delta i arrangemanget. Temperaturen steg efter hand och de cirka sex minusgraderna var mycket behagliga i det strålande solskenet.

Hur gick det då i tävlingen? Jo, Sven Stockhaus segrade med Sonja Thunborg som tvåa och Margareta Stockhaus på tredje plats. Första och andra priserna utgjordes av en halv korvring vardera medan trean fick ett paket kaffe.

En mycket trevlig förmiddag i solskenet och i glada vänners lag var det allmänna omdömet då PRO:arna samlade ihop sina redskap och begav sig var och en hem till sitt.

Text och foto: Jan Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons