Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Lyskväll i Kårböle

/

Lördagen den 27 augusti samlades Kårböleborna för att tacka sommaren och förbereda sig för hösten. Det var Byalaget, Bystugan, Idrottsföreningen, Pensionärsföreningen och Skoter- och fiskeklubben som gemensamt arrangerade den fjärde lyskvällen i rad.

Annons

Bybor och tillresta strömmade till och inalles var det ett 50-tal som deltog. Efter samling i Kårböles vackra och ljusa kyrka inleddes lyskvällen med tal av Birgitta Dahlström som tydligt, dessutom på rim, betonade vårt behov av ljus och värme samt inte minst trivsam samvaro i byn, nu när den mörka årstiden närmar sig. Ytterhogdals kyrkokör under ledning av Eva Regnander gjorde ett bejublat framträdande med en bred repertoar från Taube, Dan Andersson, Elvis och Beatles till svängig gospel.

Sedan var det dags för förning och gemyt i Bystugan. Redan då vi trädde över tröskeln till festlokalen förstod vi att något extra var på gång. Borden var vackert och konstnärligt dekorerade i härliga höstfärger. Det var vackra rönnbärsklasar, grön mossa, gråglänsande frökapslar från clematis, vita lökblommor och rödgula olvon. I vaserna lyste ringblommor, kärleksört, tagetes och krasse. Matchande orangea servetter och ljuslyktor, gjorda av urgröpta rödgula äpplen med röda värmeljus, förstärkte ögonfröjden .

Traditionsenligt serverades hemkokad kålsoppa, Looslimpa med Färilakorv och ost, dryck och kaffe med långpannekaka som avnjöts under glam. Därefter var det dags för lotteri med hjälp av åror och många vinnare kunde glädja sig åt fina priser av olika slag. När vi trädde ut i augustimörkret var stora genomfarten och många hus upplysta av marschaller. På Ljusnan flöt ljusflottar och vid Kårböle Skans lyste en ljusrad upp Astrids holme. Campingplatsen i Snörbo var magnifikt ljussatt med hundratals marschaller. Mycket effektfullt. Som pricken över i lyste en magnifik stjärnhimmel över vår vackra bygd, till synes nöjd med att få hjälp med att förgylla tillvaron.

Stefan Fagrell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons