Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Ljusnandalens storband – ett musikaliskt ljus i vintermörkret

Bland många musikaliska evenemang i Ljusdals-bygden kring trettonhelgen kunde vi på Trettondagen i Slottegymnasiets aula lyssna till en fin julavslutningskonsert med Ljusnandalens Storband.

Annons

Här på scenen fanns de verkliga jazzentusiasterna, grånade äldre herrar, ett par duktiga kvinnliga blåsare, alla iförda röda tomteluvor, och så två charmerande kvinnliga vokalister, vackert uppklädda i långklänningar – som på 30-, 40- och 50-talet.

Storbandets musiker, fem saxofonister, tre trombonister, tre trumpetare och så kompet, piano, gitarr, elbas och trummor, och solisterna, kommer från alla kommuner i Hälsingland och från Härjedalen, fick vi veta. Beundransvärt att man kan få till repetitionstillfällen med långa resvägar och att man kan få det att låta så bra! Vi i publiken kunde bara tacka och ta emot! Här fick vi lyssna till en stor del av julmusikens repertoar i välgenomförd uppjazzad form såsom Hej mitt vinterland, Christmas time is here,

Jingle Bells, When you wish upon a star, men även – kanske lite oväntat - O helga natt och Stilla natt. Sångsolisterna, Karin Johansson och Eva Regnander, sjöng omväxlande solo och duett. När de tillsammans så fint framförde Baby, it ´s cold outside kändes små rysningar på kroppen. Temperaturen utomhus var ju minus 22 grader!

Varmt tack för en härlig storbandsjazzkväll!

Nu ser vi fram emot det som Ljusnandalens Storband planerat för 2016, Musik från beredskapsåren och Ett samarbete med Ljusdals Kammarorkester.

Sonja och Sven-Erik Walter

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons