Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Höjdpunkter, nyhet och tradition vid författartorpet på Ängratörn

/
  • Stig Wengelin och Lars Holger Röstlund kåserar om Albert Viksten.    Foto: Harry Högberg

För 35:e året i rad samlades man vid författaren Albert Vikstens Paradis, Ängratörn, för att i Alberts anda minnas och hylla hans gärning.

Annons

Kommunens senaste stjärnskott Johanna Bakke underhöll med egna låtar. Henne kommer vi att få höra mer av. Den fantastiskt vitale 94-årige Lars Holger Röstlund från Bollnäs berättade personliga minnen om Albert. Lars Holger var till exempel för över 50 år sedan ungdomens representant i arbetsgruppen som flyttade värdshuset Lassekrog. Stig Wengelin läspratade ur boken Mitt Paradis om hur Albert Viksten hittade sitt paradis. En nyhet i år var fotoutställningen Albert Med Egna Ord, en utställning om hans liv och gärning. Lars Holger Röstlund hade äran att formellt inviga utställningen. Utställningen är öppen i samband med guidningen på Ängratörn, varje dag hela juli. En annan nyhet för året var att det erbjöds en barnaktivitet kring natur och kultur i Alberts anda.

Traditionsenligt delades Ljusdals Kommuns Kulturstipendium och Kulturdiplom ut. Järvsö Bollklubb och Kent Skalberg fick årets kulturstipendium, för Dans i Nor och Färilarevyn fick kulturdiplomet.

Arrangören Albert Viksten Sällskapet hade döpt evenemanget till En stund i Paradiset. I den fantastiska miljön och med ett fint program så fick ett 60-tal personer faktiskt en glimt av paradiset.

Lennart Thunvall

Mer läsning

Annons