Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsiktiga skolbeslut krävs

/
  • Nybo skolas framtid diskuterades med skolrådets Benny Gäfvert som mötesledare. Långsiktiga beslut efterlystes.

Ett långsiktigt beslut hur det blir med skolan i Järvsöområdet är viktigare än om skolan blir kvar eller inte. Ungefär så kan mötet om Nybo skolas framtid sammanfattas.

Annons

Föräldrar, personal och politiker träffades på tisdagskvällen i Nybo skola för att på det lokala skolrådets initiativ diskutera den lilla skolans framtid.

Det var inte många raka besked som lämnades under kvällen.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) tillhörde skaran som vill ha tydligare riktlinjer för hur kommunen vill ha det med sina skolor under lång tid framåt.

– Det vore önskvärt att kommunfullmäktige fattade ett inriktningsbeslut som vi har att rätta oss efter. Det skulle ge en större tydlighet i en tid när elevunderlaget sviktar och vi riskerar att ha alltför många lokaler, sa Malin Ängerå och berättade att en lokalförsörjningsplan är på gång.

Järvsös båda rektorer Ahmad Odeh, ansvarig för Öjeskolan, och Marie Plomér, ansvarig för Nybo, berättade om fördelar och nackdelar med tänkbara lösningar på skolfrågan i Järvsöområdet.

– Men ge oss långsiktiga förutsättningar, i varje fall tre-fyra år, så att man vågar dra igång något, sa Marie Plomér.

Flera av de föräldrar som kommit, i två fall med barn på Öjeskolan, i Nybo och även i barnomsorgen, sa också att långsiktigheten var viktigare än om Nybo skola blir kvar.

– Båda har fina verksamheter, sa de.

Mer läsning

Annons