Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan säljer i Backarvall och Valsjön

/
  • En majoritet av kyrkofullmäktige beslutade att fastigheterna i Backarvall och Valsjön ska säljas.

Kyrkans samlingslokaler i Valsjön och Backarvall ska säljas. Det beslutet tog Ljusdal-Ramsjö församlings kyrkofullmäktige på onsdag kväll. Men först efter omröstning.

Annons

Det röstades om byggnaderna var för sig. Omröstningen om Backarvall slutade med elva röster för en försäljning och sju emot. En ledamot avstod från att rösta.

Ja till försäljning av fastigheten i Valsjön röstade tio ledamöter, medan fem sa nej och fyra avstod från att rösta.

I båda fallen reserverade sig de som velat ha byggnaderna kvar emot beslutet.

Kurt Ericsson (S), som kommit med förslaget om försäljning, förklarade varför. Båda byggnaderna är i behov av rejäla upprustningar och eftersom det hålls gudstjänster i dem mycket sällan, ungefär en gång om året, tyckte han det är ansvarslöst att lägga pengar på det.

Agneta Svedberg (KI) föreslog att lokalerna skulle behållas och att församlingen i stället borde öka sin verksamhet där.

Leif Hansen (SRD) yrkade att kyrkofullmäktige skulle avstå från att sälja och i stället rusta för de pengar, runt 130 000 kronor på varje byggnad, som är anslagna i årets budget. Han berättade att 104 personer har skrivit på en lista med krav på att församlingen ska behålla byggnaden i Valsjön.

Mer läsning

Annons