Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan kan sälja i Backarvall och Valsjön

/
  • Den här lokalen i Valsjön är aktuell för försäljning. Den 1 september väntas beslut från kyrkorådet.

Ljusdal-Ramsjö församling ska utreda möjligheterna att sälja sina lokaler i Backarvall och Valsjön. Den 1 september räknar kyrkorådet med att kunna lämna besked om det blir försäljning eller inte.

Annons

Församlingen har flera lokaler, många av dem uppförda på 1970-talet, som nu är i behov av renovering. Det betyder också höga kostnader för underhåll och uppvärmning, samtidigt som besökare blir allt färre i de kyrkliga aktiviteterna, något som tär hårt på ekonomin.

Vid kyrkorådets sammanträde i förra veckan diskuterades lokalanvändningen och beslut togs om att undersöka möjligheterna att sälja lokaler i Backarvall och Valsjön.

– Vi har inte tagit något beslut om försäljning utan måste först ta en diskussion med andra som nyttjar lokalerna. I nuläget är det bara lokalerna i Backarvall och Valsjön som är aktuella, säger kyrkorådets ordförande, Monica Robin Svensson (Framtidens kyrka).

I Valsjön har församlingen avtal med ett jaktlag om nyttjande av lokalerna. Innan ett beslut om eventuell försäljning ska församlingen ta en diskussion med jaktlaget.

Mer läsning

Annons