Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan i tiden höll valupptakt

/
  • Kyrkan i tiden höll valupptakt på tisdag kväll. Längst fram från vänster, toppnamnet Annika Träffe, Torbjörn Meisingseth, Marianne Andersson, längst till höger Erik Wiger. Längre bak från vänster Kent Ringfelter, Karin Fjäll Strömstedt, Britt-Inger Ohlzon, Sten Ohlzon, Eva Åsåker och Göran Josefsson.

Den 20 september är det val till kyrkofullmäktige. Nomineringsgruppen Kyrkan i tiden, kit, i Järvsö, höll på tisdag kväll valupptakt i S:t Persgården.

Annons

Kit har flest mandat i kyrkofullmäktige den här perioden, elva av totalt 39 platser, och har ordförandeposterna i både kyrkofullmäktige och kyrkoråd.

– Självklart siktar vi på att få minst lika många mandat i det kommande valet, sa Torbjörn Meisingseth, som tar över ordförandeskapet i kit från Marianne Andersson.

Gruppen lanserar ett nytt förstanamn i det här valet och några nya namn har tillkommit. Nytt toppnamn är Annika Träffe. Yngst på vallistan är 18-åriga Lovisa Mickelsson. Ett annat nytt namn är Göran Josefsson, som nu sitter i kyrkofullmäktige för moderaterna.

Kyrkan i tiden vill förnya kyrkan, ha fler gudstjänster på andra platser än i kyrkan, ha bättre beredskap för att viga utsocknes brudpar i Järvsö kyrka och de vill ordna utbildningsresor till Taizé för konfirmandledarna.

Mer läsning

Annons