Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnokväll på S:t Persgården

/
  • Yvonne Oscarsson berättade ärligt och öppet om sitt liv för det 40-talet kvinnor som kom till kvinnokvällen.

Om en kvinnas utsatthet handlade kvinnokvällen i S:t Pergården i Järvsö på tisdag kväll. Svenska kyrkan har tidigare anordnat kvinnofrukostar på söndagar. Nu ville de prova en kvällsaktivitet.

Annons

Ett 40-tal kvinnor kom, åt soppa och lyssnade sedan på kvinnan, människan och politikern Yvonne Oscarsson, när hon ärligt och öppet berättade om sitt liv som politiker, nykter alkoholist och om relationer med män som var beroende på olika sätt.

– Det är viktigt att våga prata om det som är svårt i våra liv. När man delar med sig kan man få en styrka av varandra, sa prästen Eva-Lotta Berg inledningsvis.

Yvonne berättade att hon är en sådan människa som vill att allt alltid ska sluta lyckligt. Och om ängeln på tavlan hon hade över sängen när hon var liten. En änglatavla som fortfarande hänger med.

Hon var ett barn som hade tunn hud, ett känsligt barn. Det var inte bra, ansågs det, och hon lärde sig att stänga in sina känslor.

Då var sprit väldigt bra, upptäckte hon som ung. Sedan 1993 är hon nykterist och har lärt sig att leva med en Yvonne som är sig själv.

Yvonne berättade också om när Han med stort H dök upp i hennes liv och ställde till det sedan det visat sig att han var konstant otrogen.

Mer läsning

Annons