Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna omkom i brand

/
  • En kvinna omkom i en brand i ett hus i Färila på lördagen. Dagen efter gjorde det totalförstörda huset ett obehagligt intryck på förbipasserande.

(UPPDATERAD söndag 18:58) En kvinna omkom på lördagen i en brand i ett hus i Färila.
I huset, som totalförstördes i branden, fanns två hushåll. Ingen annan person kom till skada.

Annons

En kvinna, 61 åriga Inger Persson, boende i ett hus med två hushåll omkom i en brand på lördagen. Det var vid klockan tolv på lördagen som räddningstjänsten larmades till branden i ett hus vid Hundkanalen i Färila. När Färilas brandkår kom på plats hade branden redan pågått under en längre tid och lågorna syntes genom taket. Även Ljusdals räddningstjänst larmades.

Branden startade i lägenheten på övervåningen, där kvinnan bodde. Räddningstjänsten bekämpade branden i över fem timmar och bevakade under natten till söndagen. Räddningstjänstens befäl i beredskap betraktar huset som totalförstört av brand-, vatten- och rökskador. När branden bröt ut var det enbart kvinnan som befann sig i huset.

Kvinnan dödsförklarades på sjukhuset i Ljusdal och nu ska en obduktion göras på rättsmedicinska i Uppsala för att fastställa dödsorsaken. Även brandorsaken ska redovisas efter polisens tekniska undersökning.

Mer läsning

Annons