Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddkurs gav pengar till kvinnoprojekt

/
  • Drygt 5 000 kronor till Rotarys Sop-projekt i Ecuador gav kryddkursen, dessutom överlämnade kursledaren, Roland Karlsson, till höger, en balja med basilika till kvällens värd, Bengt Åhman, till vänster.

– Jag är inte så bra på att sälja lotter, så jag ordnade en kryddodlarkurs i stället, berättade Roland Karlsson, och överlämnade resultatet vid Järvsö Rotaryklubbs sommaravslutning i måndags kväll.

Annons

Kursen och odlandet inbringade 5 120 kronor, pengar som går till det så kallade Sop-projektet som Rotary stöder i staden Quito i Ecuador. I projektet får obemedlade kvinnor, som levt på en soptipp utanför Quito med sina barn, en syutbildning som ger dem möjlighet till en försörjning.

Kryddkursen fylldes snabbt med tio elever och odlandet började i mars. Fem träffar har hållits, då eleverna sått kryddväxter och anlagt kryddträdgårdar. De odlade tio olika kryddor och fick runt 100 plantor var.

En träff återstår, den där eleverna ska lära sig hur kryddorna kan användas i matlagning. Det sker en kväll i augusti.

– Då ska vi lära oss att använda något annat än dill och persilja i maten, sa Roland Karlsson.

Han passade också på att propagera för blommor i maten genom att sluka ett par gula dagliljor ur värdinnans bukett. Slutligen överlämnade han en balja med basilika till värdparet, Bengt Åhman och Ulla Jacobsson, som bevis för hur de lyckats i kryddkursen.

Mer läsning

Annons