Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögaren köper Pilgrimen

Fastigheten Pilgrimen i Kårböle har fått ny ägare. Det är krögaren på Pilgrimen, Jamshid "Jim" Barahimi, som har köpt huset av Kårböle byalag.

Annons

– Ja, jag tyckte det var lika bra att ta över. Byalaget ville sälja och jag vill ju inte riskera att bli utkastad härifrån av någon ny ägare, säger Jim Barahimi, som hittills har hyrt lokalerna som han driver restaurangen i. Han kom till Kårböle som krögare 1996.

Byalaget vill nu satsa på att göra något av Skansen i stället för att vara fastighetsägare, berättar Jim, som hoppas att byalagets arbete med Skansen kommer att dra lite turister.

– Kanske kan jag och byalaget samverka om någonting, säger han.

Än har Jim Barahimi inga andra planer för Pilgrimen än att han ska fortsätta driva restaurangen som tidigare, tillsammans med sin sambo.

Men han hoppas kunna hyra ut de affärslokaler i bottenvåningen som stått tomma sedan kvinnorna som sålde hemslöjd där flyttade ut ur dem i fjol.

– Det är fina lokaler med fönster som vetter mot vägen. Kanske är det nån som vill prova att öppna en affär eller något annat där, säger Jim.

Mer läsning

Annons