Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogar granskade efter missförhållanden

Rabatterad alkohol, passiva ordningsvakter, försäljning av starköl till kraftigt berusade personer – efter ett antal överträdelser mot alkohollagen varnas nu flera tillståndshavare i kommunen.

Annons

Både Stadt och Järnvägshotellet i Ljusdal har varit under utredning på kommunen efter inspektioner gjorda förra året. På torsdagen tog omsorgsnämnden beslut om åtgärder.

För Stadts del gäller det ett tillfälle i oktober, då kommunens inspektörer noterade ett antal överförfriskade gäster. Missförhållandena anses vara tillfälliga och leder inte till någon åtgärd.

Järnvägshotellets tillståndshavare däremot meddelas nu en varning, sedan inspektörerna hade noterat oordning och ett flertal kraftigt berusade gäster vid ett antal tillfällen förra året.

Ytterligare två fall togs upp på omsorgsnämndens möte. Det ena handlade om ett serveringstält på Folkets park i Ljusdal, i samband med Mittiamässan i augusti. Det andra rörde ett serveringstillstånd på Färilarevyn i november. I båda fallen var serveringstillstånden tillfälliga och utredningarna läggs ner.

Mer läsning

Annons