Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krog i blåsväder

Serverade berusade gäster.

Annons

Condis Bar & Kök kritiseras för att ha brutit mot alkohollagen. Ärendet gäller en kontroll den 25 februari i år. Trots att vissa inspektörer var kända av tillståndshavaren, förekom störning mot ordning och nykterhet. Alkoholhandläggaren bedömer situationen som nonchalant, då flertalet paragrafer bröts under den timme inspektionen pågick. De aktuella gästerna ska ha uppvisat ett störande beteende och varit ett irritationsmoment för de övriga gästerna.

Tillståndshavarna för Condis skriver i ett svar till omsorgsnämnden den 20 april att kvällen var en av de mest hektiska under året. Men tillägger att de hade kontroll och att det råder delade uppfattningar om vad som hände under kvällen.

Omsorgs- och socialförvaltningen kommer på torsdag att ta ställning till om serveringsverksamheten bedrivs i enlighet med reglerna i alkohollagen. Det kommer därefter att fattas beslutas huruvida det är aktuellt att utfärda en varning mot Condis.

En varning innebär varken böter eller uppföljning, utan är snarare ett sätt för kommunen att markera att krogen har gjort fel.

Mer läsning

Annons