Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot tävling om Östernäs

När endast ett företag deltar är det ingen markanvisningstävling. När dessutom företaget är färskt och inte har någon omsättning att tala om bör kommunen inte skriva något avtal.
Det anser politikerna Bodil Eriksson (FP) och Ingalill Fahlström (MP) när det gäller handelsdelen av Östernäsområdet i Ljusdal.

Annons

På torsdag behandlar kommunstyrelsen optionsavtalet med företaget Rico Estate Development AB i Solna. Företagets ägare Ronald Rico ska då berätta om planerna för handeln på Östernäs. Sedan blir det beslut om kommunen ska skriva på avtalet.

Det handlar bland annat om att det nämnda företaget måste ha gjutit bottenplatta på någon av de två planerade huvudbyggnaderna för handel före 15 juni 2013. Annars återgår marken till kommunen.

Men Bodil Eriksson, fullmäktigeledamot och ersättare i kommunstyrelsen, och Ingalill Fahlström, fullmäktigeledamot, vill att kommunstyrelsen avvaktar med avtalet för att få en tävling med flera deltagare.

Kommunalrådet Marit Holmstrand (S) förutsätter att ansvariga tjänstemän gjort sitt när det gäller kontroll av det bolag som vill in på Östernäs och att avtalet håller juridiskt.

– Finns det tveksamheter ska vi naturligtvis vara uppmärksamma på detta, säger Marit Holmstrand.

Mer läsning

Annons