Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver sänkt fartgräns på Kalvstigen

Boende efter Kalvstigen har hos länsstyrelsen krävt att hastighetsgränsen sänks på en del av Kalvstigen mellan vägskälet till Uvås och Nordsjö.

Annons

I dag är hastigheten på den aktuella sträckan begränsad till 70 kilometer i timmen. Efter att vägens standard har förbättrats vill Trafikverket klassa vägen som en med full bärighet, vilket skulle kunna leda till att hastigheten i framtiden höjs

Mot en sådan utveckling protesterar boende längs vägen. De menar att olycksriskerna kommer att öka. Redan i dag, påpekas det i skrivelsen till länsstyrelsen, framförs fordon vårdslöst på vägavsnittet och man befarar att hastigheterna kommer att höjas efter standardförbättringen.

"Sedan en tid tillbaka har trafiken och framför allt den tunga trafiken ökat. Detta har fört med sig att omkörningar av den långsammare trafiken har ökat till en nästan vansinnig omfattning. Bilister ska fram och förbi sina medtrafikanter till vilket pris som helst, en del är helt omdömeslösa i sin framfart", heter det bland annat i skrivelsen.

Mot den bakgrunden vill de ha en sänkt hastighetsgräns och dessutom omkörningsförbud på vägsträckan förbi deras fastigheter.

Mer läsning

Annons