Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på trygghetsboende senast 2012

Omsorgsnämnden vill skynda på frågan om trygghetsboende.
Nämnden vill att det finns ett nytt sådant i Ljusdal senast 2012.

Annons

Folkpartitrion Maud Jonsson (omsorgsnämnden), Bodil Eriksson och Harald Noréus har skrivit en motion till kommunfullmäktige om att utreda trygghetsboende och söka statsbidrag för ändamålet.

På torsdagen ställde omsorgsnämnden sig bakom motionen som den anser stämmer väl överens med nämndens mål att Ljusdal ska ha ett utbud av olika boendeplatser och att ett nytt trygghetsboende ska vara färdigt 2012.

I förslaget till beslut skriver socialchef Marita Wikström och äldreomsorgschef Ingrid Haräng att ett trygghetsboende i första hand skapas i Ljusdals tätort.

I oktober ska Maud Jonsson och Ingrid Haräng tillsammans med Ivan Halvarsson, servicehusbolaget, och Nils-Erik Hedkvist, Ljusdalshem, delta i en tvådagarsutbildning om trygghetsboende i Falun/Borlänge.

Omsorgsnämndens ordförande Helena Brink (C) anser att det nu är rätt tid för att förverkliga frågan om trygghetsboende som diskuterats och bitvis utretts i flera år.

Ett trygghetsboende är ett icke biståndsbedömt boende för äldre personer. Några kriterier är att det ska vara anpassat för äldre personer, finnas gemensamhetslokaler, trygghetslarm och möjlighet att äta tillsammans.

Mer läsning

Annons